top of page

Speelhuis of boomhut op palen

Heb je geen boom in de tuin maar wil je jouw kinderen of kleinkinderen toch dat boomhut gevoel geven? Kies dan voor een speelhuisje op palen. Zo’n hoog speelhuis is het ene moment een kasteel en even later een school. Je kunt er dromen en ontdekken, luieren en kletsen en de mooiste avonturen beleven. Ontdek hoe we bij Boomhut Boris jouw boomhut op palen maken en welke keuzemogelijkheden er zijn. 

Voorbeelden van speelhuisjes op palen

Speelhuis op palen 1

Speelhuis 1

Stoere blokhut-stijl boomhut die lekker de hoogte in gaat. Alsof je op de toren van een kasteel of in de mast van een schip staat!

Vanaf:

3.060

Speelhuis op palen 2

Speelhuis 2

Alles erop en eraan, toch relatief compact qua formaat. Een ideale mid-size boomhut voor een heerlijk avontuurlijke tuin.

Vanaf:

3.150

Speelhuis op palen 6

Speelhuis 6

Op zoek naar het ultieme houten speelhuis? Dan is deze grote, stoere boomhut met een speels schuin dak een aanrader voor jou.

Vanaf:

5.480

Afmetingen van een boomhut op palen

Heb je een kleine tuin? Dan wil je natuurlijk een bescheiden formaat boomhut op palen. Geen probleem. Er is al een boomhut op palen vanaf 4 vierkante meter, inclusief binnengedeelte én voorbalkon. Dit kleine speelhuis past echt in elke tuin. Maar we bouwen ook moeiteloos een groot speelhuis met een oppervlakte tot wel 12 vierkante meter, zodat alle broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes mee kunnen spelen. 

Speelelementen voor een speelhuisje op palen

Een speelhuisje op palen wordt nog leuker als je speelementen toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan een speelhuis met een glijbaan en schommel. Zo kunnen jouw kinderen ook heerlijk spelen als hun fantasie even uitgeput is. Je kunt een speelhuis op palen ook perfect combineren met een klimwand of touwladder. Lekker klimmen en klauteren. Of wat dacht je van een loopbrug die vanuit het speelhuis op palen voert naar een uitkijktoren?

Maak er helemaal jouw eigen speelhuis op palen van!

We maken alle speelhuisjes op maat. Je kunt dus van alles aanpassen. Hieronder vind je een paar suggesties,

maar laat vooral je creativiteit de vrije loop!

Schommel bij speelhuis op palen
Rek en duikelstang bij speelhuis op palen
Brievenbus bij speelhuis op palen

Houtsoorten voor een speelhuis op palen

Een speelhuisje op palen staat dag en nacht buiten en moet weer en wind trotseren. Daarom kiezen we bij Boomhut Boris voor harde houtsoorten van hoge kwaliteit, zoals douglashout en kastanjehout. Douglashout bevat van binnen hars, dat door de jaren heen steeds harder wordt. Hierdoor hebben schimmels minder kans. Ook kastanjehout is sterk en goed bestand tegen regen, wind, vorst en andere weersinvloeden. We halen het hout voor jouw speelhuis op palen uit Europese bossen, waardoor de milieu-impact lager is dan bij tropisch hardhout. 

In vier stappen een speelhuis op palen in jouw tuin!

Vraag het ontwerp op

Zie je een speelhuis op palen die je interesseert? Vraag dan het informatiepakket op. Je krijgt dan tekeningen van deze boomhut en een indicatie van de kosten. Deze stap is geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Jouw wensen

Vertel ons, indien relevant, wat je wilt veranderen aan dit speelhuis en welke extra's je eventueel nog wilt. Dan ontvang je daarna van ons een ontwerp op maat en een uitgewerkte offerte.

 

Productie

Als je akkoord bent, gaan wij het hout bestellen en maken wij de onderdelen voor jouw speelhuis in onze werkplaats. De totale doorlooptijd is afhankelijk van de hoeveelheid opdrachten, vraag gerust naar de actuele planning.

Montage

We maken een afspraak om het speelhuis in jouw tuin op te bouwen. Dit duurt 1 - 2 dagen daarna kunnen jouw kinderen genieten van de boomhut op palen.

1

2

3

4

Kosten van een kinderhuisje op palen

Wat kost een hoog speelhuis of een boomhut op palen? Dat wil je natuurlijk weten. Bij Boomhut Boris heb je al een speelhuisje op palen vanaf zo’n 3.000 euro. Dat is duurder dan in de bouwmarkt of een online webshop, maar onze speelhuizen op palen zijn dan ook een stuk steviger en duurzamer. Op een geschikte plek gaan ze met gemak tien jaar mee! 

Boomhut op palen bouwen: zo gaat het!

Als je kiest voor Boomhut Boris, gaan we samen aan de slag met het ontwerp voor jouw speelhuis of boomhut op palen. De kinderhuisjes die je ziet op onze website zijn daarbij het uitgangspunt. Die passen we graag op maat aan, zodat ze perfect passen in jullie tuin en aansluiten bij de wensen van jullie kinderen. Na akkoord op het ontwerp en de offerte, maken we de palen en alle onderdelen voor jullie kinderhuisje klaar in onze werkplaats. We plaatsen het kinderhuisje vervolgens in 1 tot 2 dagen tijd in jullie tuin. En dan is het eindelijk zover en kunnen de kids heerlijk spelen in jullie nieuwe boomhut op palen!

Team Boomhut Boris

Daarom kiezen
andere ouders
voor Boomhut Boris

 

 

✓ Vrijblijvend ontwerp en plattegrond


✓ Elk speelhuis op palen is uniek


✓ Tal van speeltoestellen, attributen en uitbreidingen leverbaar


✓ We gebruiken alleen duurzaam, onbehandeld hout uit Europa


✓ We maken en plaatsen onze boomhutten met ons eigen team

Dit is gratis en vrijblijvend!

bottom of page