top of page

Boomhut voor kinderen

Boomhutten hebben iets magisch. Een boomhut verandert kinderen in avonturiers. Een boomhut transformeert jongens en meisjes in ontdekkingsreizigers die niet meer binnen te krijgen zijn. Een boomhut maakt van jouw tuin een speelparadijs. Wil jij zo’n magische houten boomhut laten bouwen voor jouw kinderen? Ontdek welke soorten boomhutten er zijn, welke houtsoorten geschikt zijn voor boomhutten en hoe we met maatwerk de dromen van jouw kinderen laten uitkomen. 

Verschillende soorten boomhutten

Boomhut voor kinderen

Kleine Boomhutten

Heb je niet zoveel ruimte in de tuin? In een compacte boomhut kunnen jouw kinderen ook enorme avonturen beleven.

Boomhut in tuin

Grote Boomhutten

Een ruime boomhut is een boomhut met een oppervlakte van zo’n 7 tot wel 10 vierkante meter. Dit brengt veel speelruimte.

Kinder boomhut

Boomhut met glijbaan en/of schommel

Wil je jouw kinderen nog meer speelplezier bieden? Dan is een boomhut met extra attributen een aanrader.

Denk je na over een houten boomhut voor in de tuin? Dan ontdek je al snel dat er verschillende soorten boomhutten zijn. Je kunt zo’n boomhut laten maken rond een boom in jouw tuin, maar het is ook mogelijk om een boomhut op palen te laten bouwen. Zo krijgen jouw kinderen ook zonder boom dat avontuurlijke boomhutgevoel! Laten we samen eens kijken welke soort boomhut past bij jouw tuin, jouw wensen en jouw kinderen. 

Compacte boomhutten

Heb je niet zoveel ruimte in de tuin? In een kleine boomhut kunnen jouw kinderen ook immense avonturen beleven. Bovendien zijn ze lekker knus en gezellig! Een compacte kinder boomhut heeft een oppervlakte van zo’n 4 tot 7 vierkante meter. De meest compacte boomhut heeft een speelhuis van 2 bij 1,6 meter en een voorbalkon van 0,8 meter. Die past in bijna elke tuin… 

Ruime boomhutten

Een grote boomhut is een boomhut met een oppervlakte van zo’n 7 tot wel 10 vierkante meter. Het gaat daarbij om het binnengedeelte van de boomhut én de veranda die om de boomhut loopt. Jouw kinderen hebben er dus lekker de ruimte om te spelen met al hun vriendjes of vriendinnetjes. Vaak zijn deze ruime boomhutten voorzien van speelelementen zoals een klimwand, glijbaan of schommel. Dat maakt een zo'n boomhut ook uitdagend en interessant voor oudere kinderen. 

Boomhut met extra voorzieningen

Wil je jouw kinderen nog meer speelplezier bieden? Dan is een boomhut met glijbaan of een boomhut met schommel een aanrader. Of ga gewoon voor allebei. Bij Boomhut Boris maken we alle boomhutten op maat. Je kunt daardoor moeiteloos meerdere speelelementen combineren in jouw houten boomhut. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een touwbrug, klimwand, brievenbus of zandbak? Zeg het maar! 

Maak er helemaal jouw eigen boomhut van!

We maken alle speelhuisjes op maat. Je kunt dus van alles aanpassen. Hieronder vind je een paar suggesties,

maar laat vooral je creativiteit de vrije loop!

Schommel bij boomhut
Rekstangen en duikelstangen bij boomhut
Brievenbus bij boomhut

Soorten hout voor boomhutten

Je kunt een boomhut maken van verschillende soorten hout. Bij de keuze voor een houtsoort is het vooral belangrijk om te letten op de levensduur en duurzaamheid. Bij Boomhut Boris kiezen we voor douglashout en kastanjehout. Douglashout is één van de hardste Europese naaldhoutsoorten. Een douglashouten boomhut wordt door de jaren heen sterker én mooier. Ook kastanjehout is duurzaam en goed bestand tegen weersinvloeden. 

Prijs boomhut

Wat kost een boomhut? Dat wil je natuurlijk weten voordat je een boomhut laat bouwen. De prijs van een boomhut op maat hangt sterk af van de keuzes die je maakt. Je hebt al een compacte boomhut vanaf 3000 euro. Zo’n boomhut is duurder dan een speelhuis van de bouwmarkt, maar is op maat gemaakt voor jou en gaat langer mee. Je hebt er dus meer plezier van. Wil je weten aan welke prijs je moet denken als je een boomhut wilt kopen? Je vindt op onze website bij elke gemaakte boomhut de prijs van de betreffende uitvoering. Zo krijg je een goede indicatie van de kosten voor een boomhut.  

In vier stappen een boomhut in jouw tuin!

1

3

Vraag het ontwerp op

Zie je een boomhut die je interesseert? Vraag dan het informatiepakket op. Je krijgt dan tekeningen van deze boomhut en een indicatie van de kosten. Deze stap is geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Jouw wensen

Vertel ons, indien relevant, wat je wilt veranderen aan deze boomhut en welke extra's je eventueel nog wilt. Dan ontvang je daarna van ons een ontwerp op maat en een uitgewerkte offerte.

Productie

Als je akkoord bent, gaan wij het hout bestellen en maken wij de onderdelen voor jouw boomhut in onze werkplaats. De totale doorlooptijd is afhankelijk van de hoeveelheid opdrachten, vraag gerust naar de actuele planning.

Montage

We maken een afspraak om de boomhut in jouw tuin op te bouwen. Dit duurt 1 - 2 dagen daarna kunnen jouw kinderen genieten van de boomhut.

2

4

Boomhut op maat laten bouwen

Bij Boomhut Boris bouwen we boomhutten op maat. We gebruiken daarvoor een aantal basis boomhutten als uitgangspunt. Op basis van jouw wensen en de dromen van je kinderen, passen we deze boomhutten naar wens aan. Op die manier krijg je een maatwerk boomhut die echt bij jullie past en aansluit bij jullie tuin. Je ontvangt van ons een ontwerp op maat en een bijbehorende offerte. Ben je enthousiast over jouw boomhut op maat? Dan gaan we aan de slag in onze werkplaats. Door daar zoveel mogelijk voor te bereiden, kunnen we binnen 1 of 2 dagen de boomhut plaatsen in jouw tuin. 

Team Boomhut Boris

Daarom kiezen
andere ouders
voor Boomhut Boris

 

 

✓ Vrijblijvend ontwerp en plattegrond


✓ Elke boomhut is uniek


✓ Tal van speeltoestellen, attributen en uitbreidingen leverbaar


✓ We gebruiken alleen duurzaam, onbehandeld hout uit Europa


✓ We maken en plaatsen onze boomhutten met ons eigen team

Dit is gratis en vrijblijvend!

bottom of page