top of page
 • Welke materialen gebruiken jullie voor de speelhuisjes en boomhutten?
  Boomhut Boris gebruikt douglas-lariks hout en kastanje hout uit Europa. Dat heeft een natuurlijke uitstraling en gaat jarenlang mee. Het hout is onbehandeld en niet chemisch verduurzaamd. Voor de bevestiging / montage worden onder andere gegalvaniseerde schroeven gebruikt.
 • Is het hout dat jullie gebruiken overal helemaal glad?
  Nee, wij gebruiken onbehandeld hout. Dat is niet splintervrij, net als hout in de natuur dus. Alle delen die de kinderen met hun handen moeten aanraken, zoals balustrades, schuren wij uiteraard.
 • Zijn de boomhutten en speelhuisjes gecertificeerd?
  Bij het maken van de boomhutten en speelhuisjes houden we zoveel mogelijk rekening met de Europese norm voor particuliere speeltoestellen (EN 71-8), maar onze producten voldoen daar niet volledig aan en zijn dus niet EN 71-8 gecertificeerd. De kunststofelementen en overige onderdelen zoals een glijbaan, schommelzitje, klimstenen en touwen zijn wel volledig conform EN 71-8 ontworpen, gefabriceerd en gecertificeerd door een onafhankelijk keuringsinstituut, in opdracht van de fabrikant.
 • Hoe lang gaat een boomhut of speelhuisje mee?
  De levensduur is afhankelijk van waar de constructie staat. Is de plek zonnig en kan het geheel voldoende ventileren of is de plek volop in de schaduw en is de grond voortdurend vochtig? De levensduur is hiervan afhankelijk, maar je kunt uitgaan van 10 tot 20 jaar.
 • Moet ik een boomhut of speelhuisje onderhouden?
  Om jarenlang heerlijk te kunnen spelen is het fijn dat je bladeren, takken en aarde/zand op en in de boomhut / het speelhuis verwijdert. Dat voorkomt dat vocht zich ophoopt en er groene aanslag op het hout komt en het oppervlak glad wordt. Heb je wel last van groene aanslag dan kun je deze het beste besproeien met antigroen-aanslag middelen van het tuincentrum, of ouderwets met schoonmaakazijn. Zelf gebruiken wij schoonmaak azijn voor een paar euro te koop bij bijvoorbeeld de Kruidvat. Dit doen we in een pompverstuiver en besproeien daarmee het speelhuis.
 • Geven jullie garantie op een boomhut of speelhuisje?
  Zeker, je krijgt 2 jaar garantie. Wij bouwen constructies van hout en hout is gevoelig voor weersomstandigheden, een garantie termijn van 2 jaar is in dat geval gebruikelijk. Bij gebreken na die termijn zullen we ook altijd kijken naar een passende oplossing. Binnen de garantietermijn geldt in principe dat gebreken voor onze rekening zijn, het komt gelukkig zelden voor, maar als het voorkomt lossen we het op.
 • Zijn de speelhuisjes en boomhutten geschikt voor scholen of speeltuinen?
  Nee, onze boomhutten en speelhuisjes voldoen niet aan de Europese norm EN-1176 voor professionele speeltoestellen. Zij zijn dus ook niet geschikt voor en worden niet verkocht aan openbare speelplaatsen, kinderdagverblijven, scholen, etc.
 • Heb ik een boom nodig voor een speelhuisje of boomhut?
  Nee, onze boomhutten en speelhuisjes worden gebouwd op houten palen. Je hebt dus geen boom nodig. We kunnen een boomhut of speelhuisje eventueel wel om een boom heen bouwen. In verband met de stabiliteit en veiligheid steunt de boomhut ook dan op palen.
 • Waar moet mijn tuin aan voldoen om een speelhuisje of boomhut te plaatsen?
  Een speelhuisje of boomhut kan in elke tuin geplaatst worden, mits je natuurlijk daar de ruimte voor hebt. Het is geen probleem als de tuin hobbelig of oneffen is. We horen het graag wel vooraf als er nog struiken staan, er veel bovengrondse wortels lopen op de plek waar het speeltoestel moet komen of als het grondoppervlak sterk helt.
 • Kunnen jullie ook een boom of struiken weghalen voor je gaat bouwen?
  Geen probleem. We horen het graag wel van te voren, zodat we er rekening mee kunnen houden in onze planning. Vergeet niet om zelf tijdig een kapvergunning aan te vragen als je een grote boom wilt laten verwijderen.
 • Mijn tuin is lastig bereikbaar, is dat erg?
  Nee hoor, daar is bijna altijd wel een oplossing voor te bedenken. We horen het wel graag vooraf als we niet binnen 50 meter van de bouwplek kunnen komen met onze aanhanger. Ook wanneer er smalle paadjes zijn of de weg naar de bouwplek over een heuvel loopt, is het fijn om dat vooraf te weten. We komen namelijk met een grote aanhanger en zware onderdelen waarmee we het liefst niet al te ver lopen.
 • Kunnen jullie een boomhut of speelhuis voor mij ontwerpen?
  Ja. Sterker nog. Wij maken elke boomhut en elk speelhuis op maat. Vertel ons hoeveel ruimte je hebt en wat jij en je kinderen mooi en leuk vinden. Dan krijg je van ons een vrijblijvend ontwerp, een plattegrond met maten en een kostenindicatie.
 • Ik heb zelf een ontwerp, kunnen jullie dat ook maken?"
  Ja zeker! Stuur ons a.u.b. het ontwerp, je schetsen of suggesties dan gaan wij er mee aan de slag. Houd er wel rekening mee dat de kosten in dezelfde lijn of hoger zullen liggen als wat je op onze site ziet staan.
 • Maken jullie de boomhutten zelf?
  Ja, van de eerste tot de allerlaatste plank. Het is allemaal handwerk uit eigen werkplaats.
 • Hoe lang zijn jullie aan het werk in mijn tuin?
  Afhankelijk van wat wij voor je mogen bouwen zijn we enkele uren tot enkele dagen in de tuin bezig. Doorgaans zijn we binnen 1 dag klaar.
 • Moet ik thuis zijn als jullie de boomhut bouwen?
  We vinden het fijn als je ons in ieder geval kunt ontvangen. Vooraf hebben we al doorgesproken waar de boomhut of het speelhuisje komt, maar dat willen we graag nog een keer dubbel checken voordat we gaan bouwen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Daarna gaan we onze gang en ben je vrij om te gaan. Wel is het fijn dat we je kunnen bereiken met vragen, eventueel via video-bellen.
 • Kan ik een bouwpakket van een speelhuis kopen?
  Het productie en bouwproces van Boomhut Boris speelhuizen is niet ingericht op afhaal en zelfbouw, de boomhut-onderdelen zijn daar te groot en te zwaar voor, daarnaast is het teveel (zwaar) werk om het door de klant zelf te laten doen.
 • Is een boomhut of speelhuisje geschikt voor kleine kinderen?
  Dit is afhankelijk van het speelhuis (op de grond of in de lucht) en afhankelijk van het kind. De boomhutten of speelhuisjes van Boomhut Boris zijn bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar, afhakelijk van het kind, kan dat onder toezicht. Onze constructies zijn stevig en hebben standaard een balustrade etc, om te voorkomen dat kinderen vallen. Toch raden we het af om hele kleine kinderen alleen te laten spelen in een boomhut.
 • Is een valdempende ondergrond vereist rond een boomhut of speelhuisje?
  Bij een speelhuis of boomhut op hoogte is het zeker af te raden om deze op stenen, straatwerk of tegels te plaatsen. Het meest praktisch is op het gazon of in de border. Eventueel kunnen wij rubbertegels of een ander type valdempende ondergrond rond je speeltoestel aanbrengen.
 • Is het hout dat jullie gebruiken overal helemaal glad?
  Nee, wij gebruiken onbehandeld hout. Dat is niet splintervrij, net als hout in de natuur dus. Alle delen die de kinderen met hun handen moeten aanraken, zoals balustrades, schuren wij uiteraard.
 • Wat kost een boomhut of speelhuisje?
  Dat hangt af van jouw specifieke wensen. We maken namelijk elke boomhut en elk speelhuisje op maat. Er is al een boomhut of speelhuisje vanaf 2.775 euro, inclusief btw.
 • Wat zit er standaard in een boomhut of speelhuisje?
  Boomhut Boris levert een boomhut of speelhuisje in principe standaard met een vast bankje, een (vast) klein tafeltje, een hijsbalk, een emmertje, een trap en een balkon. Vraag ook naar de specificaties van het speelhuis wat je op het oog hebt.
 • Waar leveren jullie de boomhutten of speelhuisjes?
  Boomhut Boris levert boomhutten en speelhuisjes in Nederland, Vlaanderen en West- Duitsland. Op verzoek komen we ook op andere plekken, zo waren we eerder al in Engeland en Oostenrijk. Neem gerust contact op om te overleggen als je ver weg woont.
 • Hoe snel kunnen jullie mijn boomhut of speelhuisje leveren?
  Afhankelijk van wat wij mogen bouwen is de levertijd 4 tot 12 weken na opdracht. Soms kan het snel, maar in het hoogseizoen kan het ook flink langer duren. Vraag gerust naar de actuele levertijd.
 • Heb je een vergunning nodig voor een boomhut of speelhuisje?
  In Nederland heb je in principe* geen vergunning nodig als je: ● een boomhut of speelhuisje in eigen achtertuin komt en ● de boomhut of het speelhuisje niet hoger is dan de gemeente* voorschrijft Voor afwijkende boomhutten, speeltorens en speeltoestellen kan een omgevingsvergunning verplicht zijn. Die kun je aanvragen bij jouw gemeente. Hier zijn kosten aan verbonden. Wij adviseren ALTIJD om eerst te kijken of er iemand overlast kan ervaren van het speelhuis. Een goede relatie met de buren is veel belangrijker dan een vergunning. De buren zullen het wellicht niet kunnen waarderen als de kinderen vanaf het balkon van het speelhuis over de schutting kunnen koekeloeren. * Sommige gemeenten wijken af van deze landelijke regels. Controleer daarom hoe het zit in jouw gemeente. Dat kan makkelijk online via het Omgevingsloket.
 • Mag een boomhut of speelhuisje overal in de tuin staan?
  Dat hangt van de hoogte af. Een hoge boomhut of hoog speelhuis mag niet dicht op de erfgrens staan, om te voorkomen dat je kinderen in de tuin of het huis van de buren kijken. Boomhut Boris adviseert om altijd de buren in te lichten over de plannen om een speelhuis of boomhut te laten bouwen. Lees ook de informatie over vergunningen op deze pagina.
bottom of page