top of page

Houten speelhuizen voor buiten

Wil je ook dat jouw kinderen de hele dag buitenspelen? Maak dan van je tuin een speeltuin, met een houten speelhuis. Zo’n houten speelhuis stimuleert de creativiteit en fantasie van je kinderen. De ene keer is zo’n speelhuis een kasteel, dan weer een winkeltje of een school. Je kunt er picknicken en knutselen, ontdekkingsreiziger of prinses zijn. Zweet op het voorhoofd, schitterende ogen en rode wangen; dat is wat je gegarandeerd terugkrijgt met een tuin speelhuisje!

Verschillende soorten houten speelhuizen

Houten speelhuis

Kleine speelhuisjes

Heb je een compacte tuin of jonge kids? Dan zijn deze speelhuisje in de tuin echt wat voor jou. Deze huisjes hebben een afmeting van zo’n 4 tot 7 vierkante meter

Kinder speelhuis

Grote speelhuisjes

Met een ruim houten speelhuis creëer je een avontuurlijke wereld in je eigen achtertuin. Zo'n speelhuis begint bij een oppervlakte van 7 vierkante meter.

Buiten speelhuis

Speelhuisjes met schommel en glijbaan

Wil je jouw kinderen nog meer speelplezier bieden? Dan is een speelhuis met extra attributen een aanrader.

Douglas speelhuis

Speelhuisjes met veranda

Lekker binnen én buiten spelen. Daar zijn deze houten speelhuisjes  erg geschikt voor. En zo’n speelhuis geeft kinderen ineens een wereld aan extra speelmogelijkheden.

Houten tuin speelhuis

Speelhuisjes op palen

Heb je geen boom in de tuin maar wil je jouw kinderen toch dat boomhut gevoel geven?

Kies dan voor een van deze buiten speelhuisjes!

Houten speelhuizen zijn er in alle soorten, maten en stijlen. Van een klein speelhuis tot een groot speelhuis. En van een veilig speelhuis op de grond tot een avontuurlijk speelhuis op palen. Welke buiten speelhuis past bij jouw kids?

Speelhuisje voor peuters en kleuters

Buitenspelen is voor peuters en kleuters een manier om de wereld te verkennen. En waar kan dat nu veiliger dan in jouw eigen achtertuin? Met een compacte houten speelhuis kunnen ze naar hartelust spelen en ontdekken. De meest compacte speelhuizen van Boomhut Boris hebben een afmeting van 2 bij 1,6 meter. Daar komt nog een balkon van 0,8 meter bij. Lekker knus en perfect als je beperkte ruimte hebt in jouw tuin. 

Houten speelhuis voor oudere kinderen

Zijn je kinderen al wat ouder? Dan is een wat ruimer houten speelhuis een aanrader. Daarin kunnen jouw kinderen heerlijk samen spelen met al hun vriendjes en vriendinnetjes. Ook is zo’n speelhuis een plek waar ze zich kunnen terugtrekken als ze even alleen willen zijn. Voor zo'n speelhuis moet je rekenen op een oppervlakte van zo’n 7 tot 10 vierkante meter. Dat is inclusief het balkon die rond de buitenzijde van het speelhuis loopt. 

Welke hoogte kies je voor jouw speelhuis?

Ben je van plan om een speelhuis te kopen? Dan moet je ook nadenken over de hoogte van jouw speelhuis. Bij gezinnen met jonge kinderen plaatsen we vaak een speelhuis op de grond of een tuin speelhuisje met een verhoging. Zo kunnen jonge kinderen veilig zelf buitenspelen. Wat oudere kinderen maak je blij met een boomhut. Het platform van zo’n speelhuis heeft doorgaans een hoogte van zo’n 1,5 tot 2 meter. Natuurlijk plaatsen we dan een stevig traphek en een robuuste balustrade, zodat je kinderen veilig kunnen spelen.

Maak er helemaal jouw eigen speelhuis van!

We maken alle speelhuisjes op maat. Je kunt dus van alles aanpassen. Hieronder vind je een paar suggesties,

maar laat vooral je creativiteit de vrije loop!

Schommel bij speelhuis
Rek en duikelstang bij speelhuis
Brievenbus bij speelhuis

Leuke speelelementen voor houten speelhuizen

Een houten buitenspeelhuis is al erg leuk. Maar met extra speelelementen zijn jouw kinderen straks helemaal niet meer binnen te krijgen! Ga bijvoorbeeld voor een luxe speelhuis met een glijbaan en schommel. Of wat dacht je van een houten buitenspeelhuisje met een touwbrug die je naar een uitkijkplatform brengt? Naar binnen klauteren is nog leuker via een klimwand of een touwladder. En voor de jongste spelers is een zandbak bij het speelhuis erg leuk. 

Laat jouw speelhuisje op maat maken

Heb je al een beetje een idee hoe jouw ideale tuin speelhuisje eruit ziet? Mooi! Laten we dan samen eens kijken naar het ontwerp. We gaan daarbij uit van een aantal basisontwerpen van speelhuizen die we eerder gemaakt hebben. Dat scheelt in de kosten en zorgt ervoor dat we jouw speelhuis sneller kunnen bouwen. Samen passen we zo’n basisontwerp aan. Zo krijg je toch een houten speelhuis op maat, dat perfect past in jouw tuin en helemaal aansluit bij de wensen van jouw kinderen. 

In vier stappen een speelhuis in jouw tuin!

Vraag het ontwerp op

Zie je een speelhuis die je interesseert? Vraag dan het informatiepakket op. Je krijgt dan tekeningen van dit speelhuis en een indicatie van de kosten. Deze stap is geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Jouw wensen

Vertel ons, indien relevant, wat je wilt veranderen aan dit speelhuis en welke extra's je eventueel nog wilt. Dan ontvang je daarna van ons een ontwerp op maat en een uitgewerkte offerte.

 

Productie

Als je akkoord bent, gaan wij het hout bestellen en maken wij de onderdelen voor jouw speelhuis in onze werkplaats. De totale doorlooptijd is afhankelijk van de hoeveelheid opdrachten, vraag gerust naar de actuele planning.

Montage

We maken een afspraak om het speelhuis in jouw tuin op te bouwen. Dit duurt 1 - 2 dagen daarna kunnen jouw kinderen genieten van het speelhuis.

1

2

3

4

Het beste hout voor een buiten speelhuis

Bij Boomhut Boris gebruiken we duurzaam, Europees douglas hout voor jouw buiten speelhuis. Douglas hout staat bekend om zijn sterkte en stabiliteit. Het hout is ook goed bestand tegen weer en wind. Perfect dus voor een veilig houten speelhuis dat jarenlang speelplezier biedt. Douglas hout heeft bovendien een mooie, warme uitstraling. Wel zo fijn als jij straks vanaf je terras tegen het douglas speelhuis aankijkt!

Team Boomhut Boris

Daarom kiezen
andere ouders
voor Boomhut Boris

 

 

✓ Vrijblijvend ontwerp en plattegrond


✓ Elk speelhuis is uniek


✓ Tal van speeltoestellen, attributen en uitbreidingen leverbaar


✓ We gebruiken alleen duurzaam, onbehandeld hout uit Europa


✓ We maken en plaatsen onze speelhuizen met ons eigen team

Dit is gratis en vrijblijvend!

bottom of page