top of page

Klein speelhuis, groots speelplezier!

Heb je een kleine tuin of jonge kids? Dan is een klein speelhuisje in de tuin ideaal. Zo’n klein speelhuis stimuleert namelijk het fantasiespel van jouw kinderen. Van een school tot een winkel en van een restaurant tot een vliegtuig; in het hoofd van jouw kids kan zo’n speelhuis namelijk alles zijn. Ontdek hoe we bij Boomhut Boris speelhuizen bouwen en met een klein speelhuis jouw kinderen groots speelplezier bezorgen!

Voorbeelden van kleine speelhuisjes

Klein speelhuis 1

Speelhuisje 1

Compact, sfeervol en toch helemaal compleet. Dit houten speelhuis past in bijna elke achtertuin.

Vanaf:

2.960

Klein speelhuis 2

Speelhuisje 2

Een echt sprookjeshuis voor prinsen en prinsessen. Door het compacte formaat geschikt voor iedere tuin. 

Vanaf:

2.980

Klein speelhuis 3

Speelhuisje 3

Bescheiden qua formaat en toch heeft dit speelhuisje alles. Met handig overstekend dak en speelse balustrade. 

Vanaf:

3.060

Deze kleine speelhuisjes bouwden we voor andere gezinnen in Nederland, België en Duitsland. Knus en gezellig toch?

Wanneer is een speelhuis klein?

Eerst maar eens over de afmetingen van zo’n klein speelhuisje. Bij Boomhut Boris spreken we over een klein speelhuisje als het speelhuisje een afmeting van zo’n 4 tot 7 vierkante meter heeft. We hebben het dan over het huisje zelf én het balkon of de veranda voor het speelhuisje. Dat is dus meestal goed in te passen in een kleine tuin. Het speelhuisje zelf is binnen meestal zo’n 2 bij 2 meter. Jouw kind kan daar heerlijk alleen spelen, maar er is dus ook ruimte voor een broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje. 

Klein speelhuis op de grond of op palen

Kies je voor een klein speelhuis? Dan heb je de keuze uit een speelhuis op de grond of op palen. Een klein speelhuis op de grond is ideaal voor peuters en kleuters. Zij kunnen hier naar hartelust zelf spelen, ook als jij even niet in de buurt bent. Je kunt ook kiezen voor een compact speelhuisje op palen. De hoogte varieert van een halve meter tot zo’n anderhalve meter. Oudere kinderen vinden zo’n speelhuisje met een trap vaak heel avontuurlijk. Natuurlijk zorgen we voor stevige trapleuningen en balustrades. Alles voor de veiligheid!

Speelelementen voor een klein speelhuis

Met een houten speelhuisje verandert jouw tuin al in een speelparadijs. Voeg je daar ook nog speelelementen aan toe? Dan zijn jouw kinderen straks helemaal niet meer binnen te krijgen. Een klein speelhuisje met glijbaan is bij veel gezinnen de absolute favoriet. Zo kunnen jouw kids heerlijk naar beneden roetsjen en wordt hun fantasiespel nog meer gestimuleerd. Maar denk ook eens aan een zandbak, klimwand of touwladder. Zo wordt het kleine speelhuisjes van jouw kinderen nóg leuker!

Maak er helemaal jouw eigen kleine speelhuis van!

We maken alle speelhuisjes op maat. Je kunt dus van alles aanpassen. Hieronder vind je een paar suggesties,

maar laat vooral je creativiteit de vrije loop!

Schommel bij klein speelhuis
Rek en duikelstand bij klein speelhuis
Brievenbus bij klein speelhuis

Klein speelhuisje met glijbaan

Denk je na over een compact speelhuis met een glijbaan? Dan komt ook de materiaalkeuze voor de glijbaan om de hoek. Standaard plaatsen we bij Boomhut Boris een kunststof glijbaan. Deze glijbanen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en lengtes. Het voordeel van een kunststof glijbaan is dat de glijbaan niet heet wordt in de zon. Ook is de glijbaan goed bestand tegen weer en wind. Wil je liever een rvs glijbaan? Dat is ook mogelijk. 

In vier stappen een klein speelhuis in jouw tuin!

Vraag het ontwerp op

Zie je een klein speelhuis die je interesseert? Vraag dan het informatiepakket op. Je krijgt dan tekeningen van deze boomhut en een indicatie van de kosten. Deze stap is geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Jouw wensen

Vertel ons, indien relevant, wat je wilt veranderen aan dit speelhuis en welke extra's je eventueel nog wilt. Dan ontvang je daarna van ons een ontwerp op maat en een uitgewerkte offerte.

 

Productie

Als je akkoord bent, gaan wij het hout bestellen en maken wij de onderdelen voor jouw speelhuis in onze werkplaats. De totale doorlooptijd is afhankelijk van de hoeveelheid opdrachten, vraag gerust naar de actuele planning.

Montage

We maken een afspraak om het speelhuis in jouw tuin op te bouwen. Dit duurt 1 - 2 dagen daarna kunnen jouw kinderen genieten van het kleine speelhuis.

1

2

3

4

Aan de slag met jouw houten speelhuis

Enthousiast? Kijk eens naar de kleine houten speelhuisjes op onze website. We passen die graag op maat aan, zodat ze helemaal aansluiten bij jullie wensen! Twijfel je nog of een groot speelhuis voor jullie een betere keuze is? We denken graag met je mee welk speelhuis het beste past bij jullie situatie en kleine tuin! 

Team Boomhut Boris

Daarom kiezen
andere ouders
voor Boomhut Boris

 

 

✓ Vrijblijvend ontwerp en plattegrond


✓ Elk klein speelhuis is uniek


✓ Tal van speeltoestellen, attributen en uitbreidingen leverbaar


✓ We gebruiken alleen duurzaam, onbehandeld hout uit Europa


✓ We maken en plaatsen onze boomhutten met ons eigen team

Dit is gratis en vrijblijvend!

bottom of page