top of page

De kleine boomhut: compact en knus!

Heb je weinig buitenruimte? Hoe klein jouw tuin ook is, voor een kleine boomhut is bijna altijd wel plek. Het leuke aan zo’n klein formaat boomhut is dat ze lekker knus en gezellig zijn. En je zult zien dat jouw kinderen er de grootste avonturen beleven. Schatkaarten maken, uitvindingen bedenken, knutselen, lezen of picknicken; je hebt niet veel ruimte nodig om urenlang te spelen. Kortom: met een boomhut die klein is, ga je veel plezier beleven!

Voorbeelden van kleine boomhutten

COVER A1 -  7171E8AD-DE2A-4BE6-AE56-BA7F

Speelhuis A1

In dit stoere speelhuis raken je kinderen maar niet uitgespeeld.

Prijs indicatie:

€ 3.542

COVER  B1  PHOTO-2023-10-06-14-20-59 2-min_edited.jpg

Speelhuis B1

Deze mid-size boomhut heeft alles erop en eraan. Bekijk ‘m hier!

Prijs indicatie:

€ 4.124

PHOTO-2023-06-07-15-02-22-min_edited.png

Speelhuis C1

Speelhuis? Speelparadijs zal je bedoelen!

Prijs indicatie:

€ 4.356

Inspiratie opdoen voor een kleine boomhut? We bouwden al tientallen knusse boomhutten voor andere kinderen. Hierboven vind je een paar van zulke kleine boomhutten.

Wanneer is een boomhut klein?

Je vraagt je misschien af: hoe klein is een kleine boomhut precies? Goede vraag! Bij Boomhut Boris noemen we een boomhut klein als de boomhut een oppervlakte heeft van zo’n 4 tot 7 vierkante meter. Dat is de oppervlakte van de boomhut en het balkon of de veranda. Het binnengedeelte van een kleine boomhut is vaak zo’n 2 x 1,6 meter. Een boomhut die klein is, biedt dus toch volop ruimte. Is je dat toch net te klein? Kijk dan eens bij onze grote boomhutten of boomhutten met een glijbaan en schommel.

Kleine boomhut met speelelementen

Natuurlijk heeft een kleine boomhut een trap om binnen te komen. Maar wat is er nou leuker dan naar binnen klimmen via een klimwand of een touwladder? Door zulke speelelementen toe te voegen, biedt een kleine boomhut nog meer uitdaging voor jouw kinderen of kleinkinderen. Bovendien kosten ze nauwelijks extra ruimte! Perfect voor een kleine tuin dus. Je kunt een boomhut die klein is ook goed combineren met een zandbak bij jouw boomhut. 

Maak er helemaal jouw eigen kleine boomhut van!

We maken alle speelhuisjes op maat. Je kunt dus van alles aanpassen. Hieronder vind je een paar suggesties,

maar laat vooral je creativiteit de vrije loop!

Schommel bij kleine boomhut
Rek en duikelstangen bij kleine boomhut
Brievenbus bij kleine boomhut

Veilig spelen in een kleine boomhut

Kleine boomhutten zijn ideaal voor jonge kinderen. Want hoe lekker is het als jouw kleintjes gewoon in je eigen, afgesloten tuin kunnen spelen? De veiligheid van jouw kinderen is natuurlijk ook voor ons belangrijk. Daarom hebben al onze kleine boomhutten een stevige constructie en standaard een balustrade rond de veranda. Eventueel kun je voor extra veiligheid zelf nog een valdempende ondergrond aan (laten) brengen rond de boomhut. Wil je wel de sfeer van een boomhut, maar niet dat je kinderen op hoogte spelen? Dan is een speelhuisje op de grond een slim alternatief.

In vier stappen een kleine boomhut in jouw tuin!

Vraag het ontwerp op

Zie je een kleine boomhut die je interesseert? Vraag dan het informatiepakket op. Je krijgt dan tekeningen van deze boomhut en een indicatie van de kosten. Deze stap is geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Jouw wensen

Vertel ons, indien relevant, wat je wilt veranderen aan dit speelhuis en welke extra's je eventueel nog wilt. Dan ontvang je daarna van ons een ontwerp op maat en een uitgewerkte offerte.

 

Productie

Als je akkoord bent, gaan wij het hout bestellen en maken wij de onderdelen voor jouw kleine boomhut in onze werkplaats. De totale doorlooptijd is afhankelijk van de hoeveelheid opdrachten, vraag gerust naar de actuele planning.

Montage

We maken een afspraak om de boomhut in jouw tuin op te bouwen. Dit duurt 1 - 2 dagen daarna kunnen jouw kinderen genieten van de kleine boomhut.

1

2

3

4

Kosten van een kleine boomhut

Het voordeel van een kleine boomhut is dat er natuurlijk minder hout nodig is voor de bouw. Dat maakt een kleine boomhut budgetvriendelijker. Je hebt al een kleine boomhut vanaf zo’n 3.000 euro. Daarvoor krijg je een boomhut die gemaakt is van robuust, duurzaam en onbehandeld Europees hout. Zo’n klein speelhuis gaat jarenlang mee en is daardoor een slimmere investering dan een goedkope boomhut die je koopt bij de bouwmarkt. 

Ontwerp voor een boomhut in een kleine tuin

Kan je ook niet wachten tot jouw kinderen of kleinkinderen lekker buiten spelen in jouw eigen achtertuin? Laten we dan samen een ontwerp maken voor een boomhut. We gaan daarbij uit van een aantal basisontwerpen. Die passen we samen naar wens aan. Ook kijken we hoe we de boomhut het beste kunnen inpassen in jouw kleine tuin. Op die manier krijg je een boomhut die klein is qua afmetingen, maar garant staat voor groot geluk!

Team Boomhut Boris

Daarom kiezen
andere ouders
voor Boomhut Boris

 

 

✓ Vrijblijvend ontwerp en plattegrond


✓ Elke kleine boomhut is uniek


✓ Tal van speeltoestellen, attributen en uitbreidingen leverbaar


✓ We gebruiken alleen duurzaam, onbehandeld hout uit Europa


✓ We maken en plaatsen onze boomhutten met ons eigen team

Dit is gratis en vrijblijvend!

bottom of page