top of page

Houten kinderhuisje in de tuin

Scherm uit, laarzen aan. Met een houten kinderhuisje in de tuin willen jouw kinderen niets liever dan buitenspelen. De ene keer is zo’n kinderspeelhuis een winkeltje, dan weer een piratenschip en even later een ziekenhuis. Kortom: een speelhuisje zorgt voor grenzeloos buitenplezier. Wil je ook zo’n kinderspeelhuis van hout in de tuin? We vertellen je graag welke soorten kinderhuisjes er zijn, welk kinderhuisje past bij de leeftijd van jouw kinderen en wat voor houtsoorten geschikt zijn voor een houten kinderspeelhuis.

Soorten kinderhuisjes voor buiten

Kinderhuisje tuin 2

Speelhuisje 2

Een echt sprookjeshuis voor prinsen en prinsessen. Door het compacte formaat geschikt voor iedere tuin. 

Vanaf:

2.980

Kinderhuisje tuin 3

Speelhuisje 3

Bescheiden qua formaat en toch heeft dit kinderspeelhuisje alles. Met handig overstekend dak en speelse balustrade. 

Vanaf:

3.060

Kinderhuis tuin 1

Speelhuis 1

Stoer blokhut-stijl kinderhuisje die lekker de hoogte in gaat. Alsof je op de toren van een kasteel of in de mast van een schip staat!

Vanaf:

3.060

Kinderhuis tuin 3

Speelhuis 3

Knus houten speelhuis met ruime veranda aan twee zijden. Je kunt niet alleen via de trap, maar ook door een touwladder naar binnen.

Vanaf:

3.760

Kinderhuis tuin 4

Speelhuis 4

Riant speelhuis met een zee van ruimte, als je wilt zelfs met touwbrug. De overkapte veranda is handig bij slecht weer.  

Vanaf:

4.100

Kinderhuis tuin 5

Speelhuis 5

De zwarte, gepotdekselde planken geven dit luxe, extra grote, kinderspeelhuis een stijlvolle uitstraling. En wat een speelruimte!

Vanaf:

5.500

Ga je voor een avontuurlijke boomhut of liever voor een speelhuisje op de grond? Er zijn kinderhuisjes in alle soorten en maten. Hierboven vind je een greep uit de kinderhuisjes die we voor andere kinderen maakten.

Klein kinderhuisje voor peuters en kleuters

Heb je jonge kinderen? Dan is een klein kinderhuisje in de tuin ideaal. Je hebt al kinderspeelhuisjes vanaf 4 vierkante meter, dus dat past echt in elke tuin. Zo heb jij je eigen speeltuin achter het huis. Hier kan jouw peuter of kleuter veilig de wereld verkennen. Bovendien stimuleert een kinderhuis de fantasie van jouw kind! Voor de allerjongste kinderen is een kinderhuisje op de grond handig. Zonder hoogteverschillen kan je namelijk ook niet vallen. Je kunt zo’n houten kinderhuisje verrijken met allerlei speelelementen. Denk bijvoorbeeld aan een eigen houten brievenbus voor de deur of een katrol waarmee je een emmertje ophijst!

Groot kinderspeelhuis voor oudere kinderen

Ook oudere kinderen kunnen uren spelen in een kinderspeelhuis. Zij vinden het heerlijk om een eigen plek in de tuin te hebben. Een plek waar je niet alleen zelf speelt, maar ook vriendjes of vriendinnetjes uitnodigt. Om samen schatkaarten te maken, restaurantje te spelen, te knutselen en nog veel meer. Het is dan wel fijn als je kinderen wat meer ruimte hebben. De wat grotere kinderspeelhuizen en boomhutten zijn zo’n 7 tot 11 vierkante meter. Dat is inclusief de veranda rond het huisje zelf. Natuurlijk is die veranda voorzien van een stevige balustrade, zodat jouw kinderen veilig kunnen spelen.  

Maak er helemaal jouw eigen kinderspeelhuisje van!

We maken alle speelhuisjes op maat. Je kunt dus van alles aanpassen. Hieronder vind je een paar suggesties,

maar laat vooral je creativiteit de vrije loop!

Schommel bij kinderhuis
Rek en duikelstang bij kinderhuis
Brievenbus bij kinderhuis

Kinderhuisje met glijbaan of andere speelelementen

Een kinderhuisje in de tuin wordt nog leuker als je speelelementen toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan een klimwand, een touwladder of een kinderhuisje met glijbaan. Zo’n glijbaan stimuleert de fantasie van je kinderen nog meer. Een speelhuis wordt bijvoorbeeld een brandweerkazerne. Snel naar beneden roetsjen om de brand te blussen! Bij Boomhut Boris maken we jouw kinderhuisje op maat, waardoor je in elk type kinderhuisje een glijbaan of andere speelelementen kunt toevoegen. 

In vier stappen een kinderhuisje in jouw tuin!

2

4

Vraag het ontwerp op

Zie je een kinderhuisje dat je interesseert? Vraag dan het informatiepakket op. Je krijgt dan tekeningen van dit kinderhuisje en een indicatie van de kosten. Deze stap is geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Jouw wensen

Vertel ons, indien relevant, wat je wilt veranderen aan dit houten kinderhuisje en welke extra's je eventueel nog wilt. Dan ontvang je daarna van ons een ontwerp op maat en een uitgewerkte offerte.

 

Productie

Als je akkoord bent, gaan wij het hout bestellen en maken wij de onderdelen voor jouw kinderhuisje in onze werkplaats. De totale doorlooptijd is afhankelijk van de hoeveelheid opdrachten, vraag gerust naar de actuele planning.

Montage

We maken een afspraak om het kinderhuisje in jouw tuin op te bouwen. Dit duurt 1 - 2 dagen, daarna kunnen jouw kinderen genieten van het kinderspeelhuisje.

1

3

Houten kinderhuisje dat jarenlang meegaat

Een kinderspeelhuis van hout is duurzamer dan een kinderhuisje van kunststof. Ook zien zulke houten kinderhuisjes er gezellig uit. Wel zo fijn als je er straks vanaf je terras elke dag tegenaan kijkt. Zo’n houten kinderhuisje staat natuurlijk wel dag en nacht buiten, in weer en wind. Niet elke houtsoort kan daar tegen. Bij Boomhut Boris gebruiken we daarom harde houtsoorten voor jouw houten kinderspeelhuis. Je kunt daarbij denken aan douglashout en kastanjehout. Deze houtsoorten zijn goed bestand tegen weersinvloeden en gaan tot wel 15 jaar mee. Al ons hout komt uit duurzaam beheerde, Europese bossen. Zo ben je ook nog eens goed bezig voor de natuur!

Zo ontwerpen en bouwen we jouw houten kinderhuis

Wil je binnenkort ook genieten van een kinderhuisje in jouw tuin? Bekijk dan de basisvarianten voor houten kinderspeelhuisjes op onze website. Deze kinderspeelhuisjes passen we graag op maat aan voor jou. Vertel ons jouw wensen of laat je kinderen meedenken, dan sturen wij je een ontwerp en een offerte. Als je akkoord bent, gaan we in onze werkplaats aan de slag met jouw houten kinderhuis. Klaar? Dan plaatsen we de boomhut of het speelhuisje bij jou op locatie. Doordat we alles al voorbereid hebben, lukt dat vaak bijna altijd binnen één of twee dagen! 

Team Boomhut Boris

Daarom kiezen
andere ouders
voor Boomhut Boris

 

 

✓ Vrijblijvend ontwerp en plattegrond


✓ Elk kinderspeelhuis is uniek


✓ Tal van speeltoestellen, attributen en uitbreidingen leverbaar


✓ We gebruiken alleen duurzaam, onbehandeld hout uit Europa


✓ We maken en plaatsen onze boomhutten met ons eigen team

Dit is gratis en vrijblijvend!

bottom of page