top of page

Grote speelhuizen

Pap, mam, mogen we alsjeblieft buiten spelen? Met een groot houten speelhuis creëer je een avontuurlijke wereld in jullie eigen achtertuin. Een plek om te ontdekken en te dromen. Een plek die uitdaagt en prikkelt. Een plek die fantasie en creativiteit aanwakkert. Bij Boomhut Boris bouwen we iedere dag zulke stoere speelhuizen. We leggen je graag uit welke keuzes je hebt en hoe we zo’n groot speelhuis voor buiten bouwen. 

Welke grote speelhuisjes spreken jou aan?

Groot speelhuis 3

Speelhuis 3

Knus houten speelhuis met ruime veranda aan twee zijden. Je kunt niet alleen via de trap, maar ook door een touwladder naar binnen.

Vanaf:

3.760

Groot speelhuis 4

Speelhuis 4

Riante boomhut met een zee van ruimte, als je wilt zelfs met touwbrug. De overkapte veranda is handig bij slecht weer.  

Vanaf:

4.100

Groot speelhuis 5

Speelhuis 5

De zwarte, gepotdekselde planken geven deze luxe, extra grote, boomhut een stijlvolle uitstraling. En wat een speelruimte!

Vanaf:

5.500

Deze grote houten speelhuizen bouwden we al voor andere kinderen. Wil je toch liever een klein houten speelhuis of ben je geïnteresseerd in houten speelhuizen met een glijbaan of schommel. Ook daarin bieden we je volop keuze.

De afmetingen van een groot speelhuis

Groot, groter, grootst. Ook binnen de grote speelhuisjes is er nog veel variatie. Een groot speelhuis begint bij een oppervlakte van zo’n 7 vierkante meter. De grootste speelhuizen die we maken zijn zo’n 10 vierkante meter. Soms is de totale oppervlakte zelfs nog groter, als we zo’n speelhuis combineren met een touwbrug en verschillende speelelementen. Maar daarover later meer! 

De opbouw van een groot speelhuis

Laten we eerst eens naar dat grote houten speelhuis zelf kijken. Dat bestaat altijd uit een binnengedeelte en een balkon of een veranda. De meeste grote speelhuizen die we bouwen staan op palen. Soms iets boven de grond, soms gaan we wel 1,5 meter de lucht in. Natuurlijk zorgen we in alle gevallen voor stevige balustrades, zodat jouw kinderen veilig kunnen spelen. 

Het materiaal voor een groot speelhuis

Bij Boomhut Boris bouwen we al onze grote speelhuizen van onbehandeld hout uit verantwoord beheerde Europese bossen. We gebruiken bijvoorbeeld Douglashout uit Scandinavië. Dat is een sterke, duurzame houtsoort. Een groot houten speelhuis gaat daardoor minimaal 10 jaar mee en vaak zelfs langer. Douglashout heeft bovendien een mooie, warme uitstraling. Zo valt er voor jullie als ouders of grootouders ook wat te genieten in de tuin!

Maak er helemaal jouw eigen grote speelhuis van!

We maken alle speelhuisjes op maat. Je kunt dus van alles aanpassen. Hieronder vind je een paar suggesties,

maar laat vooral je creativiteit de vrije loop!

Schommel bij groot speelhuis
Rek en duikelstang bij groot speelhuis
Brievenbus bij groot speelhuis

Speelementen voor een groot speelhuis

Vaak verrijken we grote speelhuisjes met speelelementen. Denk bijvoorbeeld aan een glijbaan, zodat je kinderen heerlijk naar beneden kunnen roetsjen. Maar ook een klimwand of een touwladder om het speelhuis in te klauteren zijn erg populair. Heb je écht veel ruimte? Denk dan eens aan een touwbrug naar een uitkijkplatform of combineer een groot speelhuis met een schommel in dezelfde stijl.

In vier stappen een groot speelhuis in jouw tuin!

Vraag het ontwerp op

Zie je een groot speelhuis die je interesseert? Vraag dan het informatiepakket op. Je krijgt dan tekeningen van deze boomhut en een indicatie van de kosten. Deze stap is geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Jouw wensen

Vertel ons, indien relevant, wat je wilt veranderen aan dit speelhuis en welke extra's je eventueel nog wilt. Dan ontvang je daarna van ons een ontwerp op maat en een uitgewerkte offerte.

 

Productie

Als je akkoord bent, gaan wij het hout bestellen en maken wij de onderdelen voor jouw grote speelhuis in onze werkplaats. De totale doorlooptijd is afhankelijk van de hoeveelheid opdrachten, vraag gerust naar de actuele planning.

Montage

We maken een afspraak om het speelhuis in jouw tuin op te bouwen. Dit duurt 1 - 2 dagen daarna kunnen jouw kinderen genieten van het grote speelhuis.

1

2

3

4

De plek van een groot speelhuis

Waar plaats je een groot speelhuis in jouw tuin? Dat is een vraag waar we graag over meedenken. We kijken bijvoorbeeld op welke plek een groot speelhuis op palen geen overlast voor de buren oplevert. Door het speelhuis slim te positioneren, voorkomen we dat jouw kinderen straks in andermans tuin kijken. 

Offerte, ontwerp en bouw van jullie grote speelhuis

Ben je enthousiast over een groot speelhuis in de tuin? Kijk dan eens naar de verschillende basisvarianten op onze website. Die grote speelhuizen passen we graag op maat voor je aan. Zo krijg je een groot speelhuis dat écht past in jouw tuin en aansluit bij de wensen van jouw kinderen. Bij het aangepaste ontwerp zit natuurlijk ook een offerte, die duidelijk inzicht geeft in de kosten van jouw grote speelhuis. Na jouw akkoord starten we de prefabricage van jouw speelhuis. Doordat we alle onderdelen onder optimale omstandigheden in onze werkplaats voorbereiden, kunnen we binnen 1 tot 2 werkdagen een groot speelhuis in jouw tuin plaatsen. 

Team Boomhut Boris

Daarom kiezen
andere ouders
voor Boomhut Boris

 

 

✓ Vrijblijvend ontwerp en plattegrond


✓ Elk groot speelhuis is uniek


✓ Tal van speeltoestellen, attributen en uitbreidingen leverbaar


✓ We gebruiken alleen duurzaam, onbehandeld hout uit Europa


✓ We maken en plaatsen onze boomhutten met ons eigen team

Dit is gratis en vrijblijvend!

bottom of page