top of page

Wat is het beste hout voor het maken van een boomhut?

Bijgewerkt op: 30 nov. 2023

Hout heb je in alle soorten en maten. Welk hout kun je nu het beste gebruiken voor het maken van een boomhut of houten speelhuis? We leggen je graag uit waar we bij Boomhut Boris voor kiezen..


Beste houtsoort voor boomhut

Douglashout

In onze houten speelhuizen en boomhutten gebruiken we onder meer Douglashout. Dit hout komt van naaldbomen uit Scandinavië. Omdat deze bomen heel erg lang en groot worden, kun je er mooie lange planken van zagen. Doordat er hars in heeft gezeten, heb je minder kans op schimmels en houtrot. Ook wordt het hout door de jaren heen mooier en sterker.


Larikshout

Ook larikshout passen we vaak toe. Larikshout is ook een naaldhoutsoort. Het wordt vaak in één adem genoemd met Douglashout en heeft vrijwel dezelfde eigenschappen. Het hout is sterk, duurzaam en goed bestand tegen weersinvloeden. Bovendien verkleurt het op een mooie manier door de jaren heen. Je boomhut of speelhuis wordt dus steeds mooier!


Kastanjehout

Tot slot gebruiken we kastanjehout. Dit hout kan goed tegen regen, wind, vorst en andere weersinvloeden. Dat komt omdat er veel looizuur in zit. Daardoor hoef je het niet te impregneren of te behandelen voordat je het gebruikt in een boomhut of houten speelhuis. Kastanjehout is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor hardhout of geïmpregneerd hout. Doordat het uit Europa komt, is de milieu-impact bovendien lager dan bij hout dat uit andere werelddelen komt.


Heb je vragen over onze houten speelhuizen of het hout dat we gebruiken in onze boomhutten? Stel ze gerust via info@boomhutboris.nl.

2.864 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page