top of page

Dit zijn de 4 belangrijkste aandachtspunten als je een speelhuis koopt

Bijgewerkt op: 30 nov. 2023

Ga je een boomhut kopen of een houten speelhuis aanschaffen? Met deze tips heb je zo lang mogelijk plezier van je aankoop.


Aandachtspunten aankoop boomhut

Afmetingen

Het lijkt misschien een no-brainer, maar we zien nog regelmatig dat het (bijna) misgaat. Veel mensen hebben de neiging om een te klein of juist te groot speelhuis of boomhut te kopen. Dat kun je voorkomen door zelf in je tuin bijvoorbeeld met linten de ruimte af te bakenen waar je boomhut of houten speelhuis moet komen. Het is voor je kinderen fijn als ze nog goed om het huis of de boomhut heen kunnen lopen (of rennen natuurlijk) en jij nog wat tuin overhoudt.


Houtkwaliteit

Veel goedkope speelhuisjes en boomhutten die je online of in de bouwmarkt kunt kopen zijn gemaakt van mindere houtsoorten. In de showroom zien ze er mooi uit, maar na een paar jaar in weer en wind ga je dat merken. Kies altijd voor een boomhut of houten speelhuis die gemaakt zijn van duurzame, robuuste houtsoorten zoals lariks- of Douglashout. Dan blijft je boomhut of speelhuis langer mooi!


Functionaliteit

Het allerbelangrijkste is dat je kinderen straks lekker spelen in hun nieuwe boomhut of houten speelhuis. Denk daarom goed na over het type boomhut of speelhuis dat je koopt. Een speelhuis op de grond is bijvoorbeeld perfect voor kleinere kinderen, een speelhuis op palen of een boomhut avontuurlijk voor wat grotere kinderen. Heb je beweeglijke kinderen? Overweeg dan een brandweerpaal, touwladder, schommel of glijbaan. Voor kinderen die graag fantasiespellen spelen is een huisje met meerdere kamers een aanrader. Zo wordt het écht hun eigen huis.


Vergunning

In een aantal gevallen is het verstandig om vooraf na te gaan of er in jouw gemeente een vergunning nodig is voor het plaatsen van een speelhuis. Zeker wanneer je een groot speelhuis wilt laten bouwen op een hele zichtbare plek. Via de website van het Omgevingsloket kun je checken hoe het zit in jouw woonplaats.


4.365 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page