• Facebook Social Icon
  • Pinterest
  • Instagram

'Boomhut Boris', maatwerk in robuuste buiten-kinderspeelhuisjes voor particulieren.  Informatie, bezichtiging en contact  / © 2019 bartschenk.nl

 

Grote boomhut - Boshut Boris - exclusief

Dit speelhuis is een super-creatieve variatie op de bekende boomhut, volledig handgemaakt.

De boshut heeft een sedumdak, een 'groen' dak, bedekt door vetplantjes. De stoere schoorsteen tussen het groen maakt het waterdichte dak helemaal af. De balustrade is volledig gemaakt van rond kastanjehout in een wild verband. Via het brede balkon, waar de steunstammen doorheen steken, lopen de kinderen het huisje in. De wanden zijn schuin op de vloer gezet en geven binnenin het huisje een gezellige en speelse sfeer. Vanuit het huisje kunnen de kinderen naar buiten turen door het schuin speels geplaatste raamkozijn aan de achterzijde. 

Het frame van het huisje is gemaakt van balkhout, dit om het gewicht van het sedumdak op te vangen (100 kg per m2). Voor het dak is gekozen voor een zogenaamd sporendak, zoals ook voorkomt bij oude schaapskooien. De sporen zijn van kastanjehout en het dakbeschot van Douglas. De wanden zijn, net als bij de andere speelhuizen, afgewerkt met douglas/lariks schaaldelen. Het dak moet op locatie op maat gemaakt worden omdat de vorm van de kastanjepalen altijd anders zijn. Op het dak ligt eerst een laag zogenaamd EPDM rubber folie om het waterdicht af te sluiten, daarover een laag speciale steenwol om het vocht vast te houden, het sedum kan zich daarin wortelen. 
De maten van deze stoere boshut zijn:
- speelhuis van circa 200 cm breed, circa 200 cm diep en tot circa 220 cm hoog
- platform van 200 cm bij 300 cm, op 150 cm hoogte
- balkon van circa 80 cm diep
 
Inclusief fabricage, transport en bouw in uw tuin:  prijs op aanvraag 
 
Boshut Boris kan worden verhoogd en worden uitgebreid met een glijbaan, schommel, klimwand, etc. Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave. 
Boshut Boris speelhuis

Boshut Boris speelhuis